Moștenirea fraților Minovici

Istoria și viitorul, deopotrivă, confirmă nu numai sigiliul de calitate și profesionalism pe care dinastia Minovici îl poartă de-a lungul timpului, dar subliniază și calea inovatoare de succes în medicină.
INOVAREA INDUSTRIEI MEDICALE
Inovația este motorul familiei Minovici

The Minovici Medical Development, în parteneriat cu Mount Sinai International din New York, oferă servicii de recomandare a pacienților și servicii de concierge - aducerea pacienților grav bolnavi la New York pentru tratamente, operații și proceduri de orice fel.

Serviciile noastre includ obținerea unei vize de la Ambasada SUA din București pentru motive medicale / umanitare și preluarea pacienților de la aeroportul JFK din New York și transferul la hotel / reședință cu șofer sau limuzină în funcție de nevoile și bugetele pacienților. MMD va asigura cazare sau tarife reduse la hotel pentru membrii familiei însoțitoare.

MMD a negociat în prealabil tarife care sunt mai puțin costisitoare decât tarifele standard de practică oferite pacienților americani locali. Aceste cazuri vor beneficia de cea mai mare atenție și îngrijire. Ele se vor baza pe diagnosticele inițiale, a doua opinie, o investigație prin biopsie și o recomandare din partea unui consiliu de medici de top de la Mount Sinai International. Recomandarea pacienților este un serviciu de concierge unic dedicat exclusiv pacienților MMD.

Pionierul medicinei legale.
Prof. Dr. Mina Minovici

Fratele mai mare al lui Ștefan și Nicolae Minovici, doctorul Mina Minovici, s-a născut la Brăila, într-o familie de origine aromână și a studiat la Școala Superioară de Farmacie din București. În 1885 a urmat cursurile Universității de Medicină și Farmacie 'Carol Davila' din București, iar în 1888 și-a susținut teza de doctorat intitulată 'Studiu medico-legal asupra morții subite în urma unei lovituri în abdomen și laringe', la Universitatea din Paris.

În anul următor, a fost numit asistent la catedra de chimie a Universității de Medicină și Farmacie din București. În 1892 a fost numit director al Institutului de Medicină Legală din București, iar în 1896 a devenit șef de autopsie la Facultatea de Drept a Universității din București. În 1919 a fost ales decan al Universității de Medicină și Farmacie 'Carol Davila' și repus în funcție în 1923, 1925 și 1930. Împreună cu Radu D. Rosetti și cu politicianul Grigore Trancu-Iași, a înființat firma Nirvana (numită ulterior Cenusa), care a funcționat în crematoriul din București.

În cele din urmă, Dr. Mina Minovici a murit la 25 aprilie 1933 și a fost înmormântat în Cimitirul Belu. A lăsat în urmă o moștenire uriașă în medicina legală și a rămas una dintre cele mai importante personalități din acest domeniu, atât în Europa, cât și în lume, punând bazele sistemului modern de medicină legală din România. Dr. Mina Minovici a dezvoltat, pentru prima dată, conceptul de 'morgă' și a pus bazele medicinei legale ca domeniu de cercetare. În mai 2008, Ministerul Sănătății a declarat anul Mina Minovici în medicina românească.

AFLĂ MAI MULTE
Fondator al Societății Române de Chimie
Prof. Dr. Stefan Minovici

Originar din Râmnicul Sărat, Dr. Ștefan Minovici a studiat la Brăila între 1875 și 1882, apoi s-a mutat la București pentru a termina liceul la Colegiul Național Sfântul Sava. Ulterior, s-a înscris la Facultatea de Științe a Universității din București, unde a absolvit fizica și chimia, iar mai apoi s-a înscris la Universitatea Friedrich Wilheim din Berlin, unde a studiat cu Emil Fischer până în 1897.

În 1899, Dr. Ștefan Minovici s-a înscris la Facultatea de Medicină și Farmacie din București, iar în 1912 a devenit profesor la Universitatea din București. Mai mult, în 1925 a fost numit director al Institutului de Chimie Organică din cadrul Universității.

A fondat Societatea Română de Chimie, care a devenit ulterior organismul oficial care reprezenta România în cadrul Uniunii Internaționale de Chimie Pură și Aplicată de la Paris. Dr. Ștefan Minovici a murit la 29 decembrie 1935, dar moștenirea sa rămâne în istorie datorită familiei sale și dogmei medicale.

AFLĂ MAI MULTE
Pionierul cercetării antropometrice în România
Prof. Dr. Nicolae Minovici

Dr. Nicolae Minovici s-a născut la 23 octombrie 1868, la Râmnicu Sărat. După ce a urmat cursurile Colegiului Național Sfântul Sava, a reușit să obțină titlul de doctor în medicină cu lucrarea 'Tatuajele în România', publicată în 1898, devenind astfel un pionier în cercetarea antropometrică din România.

Cercetările sale ulterioare s-au bazat pe efectele resimțite de corpul și psihicul uman în momentul spânzurării. Acestea au fost realizate prin metoda experimentului, cele mai multe dintre ele fiind efectuate pe el însuși. Astfel, au putut fi stabilite și descrise efectele psihologice și traumele provocate de procesul de spânzurare. Un alt domeniu de interes al acestor studii a fost identificarea legăturii dintre tatuaje și comportamentul criminal. Dr. Nicolae Minovici a efectuat 12 experimente cu o durată de aproximativ cinci secunde fiecare, folosind un dinamometru atașat la un nod plasat în diferite poziții în jurul gâtului său. Printre observațiile sale se numără o asociere a fenomenului cu efecte precum vedere încețoșată, schimbarea culorii pielii și tinitus (țiuit în ureche).

Pentru ultima sa încercare, a fost nevoie de un asistent pentru a-l ajuta să finalizeze experimentul. Chiar dacă fusese o agățare dirijată și picioarele sale nu părăsiseră podeaua, el a observat că durerea de gât a persistat timp de o lună. Ulterior, a trecut la experimente de sufocare, în care voluntarii erau testați prin aplicarea unei presiuni asupra arterelor carotide și a venelor jugulare timp de cinci secunde. În urma acestora, au fost observate simptome similare cu cele din experimentul de spânzurare, adăugând senzații de amorțeală și furnicături în corp. În 1904 a publicat o lucrare de 200 de pagini intitulată 'Study on Hanging', în anul următor apărută în limba franceză, sub numele 'Etude sur la pendaison'.

AFLĂ MAI MULTE
DUCÂND MOȘTENIREA MINOVICI MAI DEPARTE.

Este un privilegiu și o mare onoare pentru mine să pot servi țara mea natală, dar și pe cea de adopție, prin fuziunea a două sisteme de sănătate prin intermediul platformei Minovici Medical Development. Principala noastră preocupare este de a aduce beneficii suplimentare pacienților care solicită opinii în ceea ce privește starea lor medicală, alături de a contribui la îmbunătățirea sistemului actual de sănătate. Din acest motiv, MMD a creat prima platformă de telemedicină SUA-România, un proiect care onorează memoria fondatorilor medicinei moderne din România, Nicolae, Ștefan și Mina Minovici. Acesta reprezintă viitorul sistemelor de sănătate din întreaga lume, în condițiile în care omenirea se luptă cu pandemii, crize globale, războaie, care în unele cazuri limitează grav accesul la medici sau spitale sau chiar mai rău. Vă rugăm să vă alăturați nouă și să explorați un mod special și semnificativ de a vă îmbunătăți sănătatea printr-o opinie americană și un plus de liniște sufletească.

Stefan A. Minovici Fondator MMD
Sunteți interesat de o a doua opinie? Solicitați o programare

Minovici Medical Development

Ia legătura cu noi

Ne ridicăm la nevoile dumneavoastră și intervenim pentru a vă ajuta și găsim soluții pentru orice aspect auxiliar al tratamentului (tratamentelor) de care aveți nevoie. Minovici Medical Development a fost gândit pentru a vă favoriza sănătatea și confortul. Beneficiile ar putea fi acum obținute prin eforturi minime, dar cu eficiență maximă.

Telefon

US: + 1 (212) 668-0300

Interesat în asigurarea MMD-CIGNA? Vă rugăm trimiteți un mesaj acum